Het proefonderzoek

Samen met MSc-studenten Eva Helderop en Lianne van Dijk voerde ik in juni 2023 een pilotstudie uit. Met behulp van deze pilotstudie wilden we onderzoeken of de opgestelde vragenlijst + smaakproef begrijpelijk waren voor kinderen van deze leeftijdsgroep. Daarnaast waren we benieuwd hoeveel tijd ze nodig hadden om de vragenlijst in te vullen en hoe ze het invullen van de vragenlijst en de smaakproef hebben beleefd.

Dat was erg leukโ€ฆ vonden zowel wij als de deelnemende kinderen en juffen!

Een greep uit de reacties:
๐Ÿ‘ฆ De kinderen waren enthousiast om mee te werken aan ons onderzoek. Op zowel de vragenlijst als de smaakproef kregen we veel positieve reacties.

๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿซ De juffen vonden het leuk dat we 1 uur met de kinderen aan de slag gingen. Zo oefenen ze, zonder dat ze het doorhebben, met begrijpend lezen. Een quote van รฉรฉn van de juffen: โ€œals je ze vraagt te kiezen tussen begrijpend lezen en een vragenlijst invullen, kiezen ze natuurlijk dat laatsteโ€.

๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ”ฌ Wij vonden het leuk en erg leerzaam om zo proef te draaien. Nu al zin in de schoolbezoeken in schooljaar 2023-2024!

๐Ÿ™Œ ๐˜Œ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฌ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ถ๐˜ง๐˜ง๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฑ 5 ๐˜ฆ๐˜ฏ 6 ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ด๐˜ช๐˜ด๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ญ ๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ž๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜Œ๐˜จ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ-๐˜‰๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ค๐˜ฌ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ข๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ! ๐˜–๐˜ฑ ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ด๐˜ช๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ณ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ด๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ง ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ซ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ (2023-2024) ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ด๐˜ช๐˜ด๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜•๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ.

Een sfeerimpressie:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *